Succesvolle ondernemers die elkaar inspireren.
Die samen oplossingen vinden voor netelige problemen.
En die intensief gecoached worden door Taco Oosterkamp.

Taco Oosterkamp is groeiexpert en de man achter de DRIVE podcast. In deze video legt hij zijn visie voor succesvolle ondernemers uit. En hij laat andere Masterminders zien die vertellen over hun jaar.

Bekijk de video of lees verder voor meer informatie.

 

Zou De Mastermind wat voor jou zou zijn? Daar kom je het makkelijkste achter in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we jouw wensen, uitdagingen en kijken we of De Mastermind je kan helpen om je bedrijf stevig te laten groeien. We doen dat eerste gesprek telefonisch, dat is gratis en vrijblijvend en we zullen je altijd eerlijk adviseren over wel of niet deelnemen.

De Mastermind is open voor ondernemers met een serieus bedrijf en een team (in vaste dienst of freelance). Delegeren en tijd vrijmaken is altijd onderdeel van onze gesprekken, maar je bedrijf goed en gezond laten groeien is de hoofdzaak.

Lees hieronder verder over het belang van een goede Mastermind voor elke ondernemer met ambitie…

De Mastermind: voor ambitieuze ondernemers die willen doorbreken naar het volgende level

 

Echte ambitie

Als je dit leest ga ik ervan uit dat je een ambitieuze ondernemer bent met een team. Je hebt een mooi bedrijf opgebouwd, draait een omzet van honderdduizenden of miljoenen euro’s per jaar en je maakt een prima winst.

Maar ergens knaagt het.

Je bent intelligent genoeg en werkt er hard voor, maar toch heeft je bedrijf nog niet de vlucht gekregen die het zou moeten kunnen krijgen.
Je wilt meer. Je wilt door.

Succesvolle ondernemers zijn ambitieus. Ze hebben plannen voor de toekomst, willen alles uit hun leven en uit hun bedrijf halen wat er in zit. Bovendien werken de beste ondernemers niet alleen om de centen, maar willen ze een positieve impact hebben op hun gezin, familie, vrienden en de rest van de wereld.

En laten we eerlijk zijn: je wordt er niet jonger op. Als het er echt op aan komt: is dit het dan allemaal waard geweest? Al die avonden en weekenden doorwerken? Om nog steeds geen financiële zekerheid te hebben?

En je werkt niet alleen voor vandaag. Grote kans dat je als rasechte pionier weinig zin hebt om na te denken over zoiets saais als je pensioen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het dan automatisch wel goed komt.

Bekijk een impressie van De Mastermind…

 

Is het tijd om groter te gaan denken?

Misschien is dit wel het moment dat ook jij op een kruispunt staat in je leven en je ondernemerschap.

Ga je de komende 10, 20 jaar door zoals je gewend bent? Wordt het een herhaling van zetten? Een dagelijkse sleur van steeds terugkerende taken en projecten?

Of is dit voor jou het moment om groter te gaan denken? Om de volgende stap te zetten? Om je hele bedrijf door te schakelen naar de volgende versnelling?

In dat geval ben je een goede kandidaat voor De Mastermind, een selecte groep enthousiaste ondernemers die hard bezig zijn om een grote stap voorwaarts te maken.

Laten we eerlijk zijn: hoe ambitieuzer je bent, hoe meer support, inzichten, inspiratie, coaching, betrouwbare ideeën en connecties je nodig hebt. De Mastermind kan je daarbij helpen.

“Het is best een fors bedrag, maar we vonden ook dat we moesten investeren in ons bedrijf en al heel snel ontdekten we dat die investering het dubbel en dwars waard is. We hebben het makkelijk terugverdiend.”

Erik van de Kleut en Marieke de Koning *
De Reclamefabriek

* Marieke is door TheNextWoman uitgeroepen tot één van de 100 meest succesvolle vrouwelijke ondernemers van Nederland.

Herken je dit?

 • Je bedrijf heeft een plateau bereikt en het blijkt nog niet zo makkelijk te zijn om daar doorheen te breken.
 • Je zou veel meer producten of diensten kunnen leveren, maar de nieuwe klanten staan niet in de rij.
 • Ook online marketing en verkoop blijken nog niet heel simpel te zijn.
 • Je moet eigenlijk een slag maken in de professionaliteit van je team, want nu word je gedwongen om zelf allerlei dagelijkse problemen op te lossen.
 • Ook het vinden van de juiste mensen is een uitdaging.
 • Je bedrijf is succesvol, maar de basis is te wankel.
 • Je wordt opgeslokt door rompslomp, waardoor je geen tijd hebt om een stap te maken naar het volgende niveau.
arrow
Vraag je kennismakingsgesprek aan

Wil je een kennismakingsgesprek met één van ons? De belafspraak is gratis en vrijblijvend en we zullen je altijd eerlijk adviseren.

“Ik ben de Mastermind gaan doen, omdat ik aangezet wilde worden tot actie.” *

Heidi Rakels
GuardSquare NV

 

* GuardSquare eindigde dit jaar op de eerste plaats in de Deloitte’s 2018 Technology Fast 50, dankzij een omzetgroei van 4713,63% in de afgelopen 3 jaar.

Doorgroeien naar je nieuwe leven

De wereld ligt voor je open. Ook voor nuchtere Hollandse ondernemers zijn er veel meer mogelijkheden dan 20 jaar geleden. Er is nog zoveel te leren. En als jij als ondernemer groeit, groeit je bedrijf met je mee.

Als ik succesvolle ondernemers vraag wat zij graag willen bereiken in de komende jaren, komt het vrijwel altijd hierop neer:

 • persoonlijke groei
 • financiële ruimte
 • doen wat bij je past
 • zoveel mogelijk vrijheid

Is dit precies waar jij ook naar verlangt? Waarom lukt het zoveel ondernemers dan niet om deze doelen te bereiken?

 

Deelnemer aan het woord

De Mastermind heeft mij een structuur gebracht om op een hele consequente manier te werken aan de groei van mijn bedrijf (en het oplossen van problemen).

Mark Daamen

Waarom het vaak niet lukt

 • Je bent te druk met het werken in je bedrijf
 • Je hebt geen duidelijke strategie
 • Je bedrijf is teveel van jouzelf afhankelijk
 • Je klanten en de markt veranderen ook
 • Je denkt dat je alles zelf moet doen
 • Je verzamelt niet de juiste mensen om je heen
 • Je hebt niemand die jou echt waardevol en eerlijk advies kan geven

Ik daag je graag uit

Als je jezelf herkent in dit beeld, dan daag ik je uit om die onvrede niet langer te negeren, maar om bewust een plan te maken voor jezelf.

Om de beslissing te nemen om eindelijk de hulp te accepteren die je verder kan helpen.

De hulp van andere ondernemers die niet alleen gekwalificeerd zijn om dat te doen, maar ook het track-record met successen hebben, de hulp van mensen die werkelijk om je geven. Om jou en om de resultaten die je gaat behalen.

Wil je al een belafspraak maken met één van ons? De belafspraak is gratis en vrijblijvend en we zullen je eerlijk adviseren.

arrow
Vraag je kennismakingsgesprek aan

De Mastermind

Waarom ik De Mastermind ben begonnen

De afgelopen 10 jaar ben ik zelf als ondernemer lid geweest van verschillende masterminds met succesvolle ondernemers, zowel in Nederland als Amerika.

Ook al verdiende ik toen al 15 jaar mijn brood als ondernemer en had ik al meerdere bedrijven gestart, het sparren met andere ondernemers in een mastermind heeft mij enorm geholpen om m’n eigen ondernemerschap naar een hoger niveau te brengen.

In een high-level mastermind in Amerika merkte ik dat ik zelf eigenlijk de meeste voldoening kreeg van het meedenken met en helpen van andere ondernemers.

En dus ben ik 5 jaar geleden in Nederland samen met Marleen Kruyswijk ‘De Mastermind’ gestart. In deze high-end groep werken we intensief samen met maximaal 10 succesvolle ondernemers.

Met de ervaringen van alle andere masterminds waar we lid van waren in ons achterhoofd, hebben we De Mastermind helemaal geoptimaliseerd voor fantastische inspiratie en spectaculaire resultaten.

De Mastermind betekent:

 • geen standaardprogramma, maar ideeën, adviezen en tips specifiek toegepast op jouw bedrijf en jouw situatie
 • sparren met andere succesvolle ondernemers
 • een-op-een coaching en advies over de stappen die jij zet
 • tijd maken om aan je bedrijf te werken
 • accountability: ons team en de andere ondernemers helpen je om daadwerkelijk aan de slag te gaan
 • een strak selectieproces, zodat de groep alleen bestaat uit ondernemers die net zo succesvol en ambitieus zijn als jij
 • een plek waar je je successen én je struggles kunt delen zonder angst voor kritiek of afwijzing
 • een kleine groep van maximaal 10 deelnemers, dus ruimte voor persoonlijk advies en om elkaar goed te leren kennen
 • geen virtueel programma, maar real life ontmoetingen op mooie locaties met lekker eten. Tijd maken om samen hard te werken én om elkaar echt te ontmoeten: dat werkt enorm inspirerend en motiverend.

Deelnemers aan het woord

Keer op keer sta je weer verbaasd hoe je specifieke vraagstukken van een andere ondernemer ook kunt toepassen in je eigen organisatie.

Dirk en Corine Reedijk
Reedyk BV

 

arrow
Vraag je kennismakingsgesprek aan

Wil je al een belafspraak maken met één van ons? De belafspraak is gratis en vrijblijvend en we zullen je eerlijk adviseren.

Wat krijg je?

 • Een jaar lang lidmaatschap van de Mastermind, met daarna de optie om te verlengen. 
 • 3 tweedaagse Mastermindmeetings, inclusief:
  • een zogenaamde ‘hotseat’, waarin je een of twee issues op tafel kunt leggen waar je graag de input van de hele groep voor wilt
  • inzichtsessies, waarin we theorie en ervaringen delen en je helpen om die meteen toe te passen in je eigen bedrijf
  • een gezamenlijk ontbijt op de eerste ochtend en een heerlijk diner als afsluiting van de dag. Je zorgt zelf voor transport en onderdak, zodat je daarin je eigen wensen en voorkeuren kunt volgen.
 • 3 live een-op-een coachingsafspraken met Taco.

Bovendien kun je het hele jaar door, buiten mijn vakanties om, persoonlijke coaching en advies vragen per e-mail of telefoon. Zo heb je bij urgente issues altijd goed advies achter de hand.

 • Extra bonus 1: 3 cowerkdagen. Zo’n dag is de ideale kans om geconcentreerd te werken aan je bedrijf en met anderen te sparren. Wij zorgen voor lunch en diner.
 • Extra bonus 2: toegang tot al onze e-trainingen. Als Mastermind lid ben je automatisch ook deelnemer aan ons Bedrijfsgroeiprogramma, inclusief eventuele meetups en coachingsessies.
  Bovendien krijg je toegang tot Biblio, onze online kennisbank met alle materialen van het Bedrijfsgroeiprogramma: uitleg van het bedrijfsgroeisysteem, verdiepingssessies, checklists, stappenplannen, maar bijvoorbeeld ook de opnames van eerdere coachingsessies.
 • Ook je levens- of business partner is van harte welkom als gast. Voor hem of haar betaal je alleen een vergoeding voor de extra hotel- en cateringkosten. Dit is de ideale manier om samen mee te doen met De Mastermind en je partner te betrekken bij de verandering waar jij doorheen gaat.

Je investering

Het soort expertise wat je krijgt in De Mastermind is uitermate schaars. De breedte en diepte aan kennis, ervaringen en vaardigheden waar je toegang toe krijgt is niet alleen bijzonder veel waard voor je bedrijf en jezelf, het is ook nauwelijks te vinden in de wereld.

Vandaar dat De Mastermind een serieuze financiële investering van je vraagt. Die investering zal in de loop van de komende jaren waarschijnlijk steeds hoger worden. Op dit moment is je investering voor een jaar Mastermind lidmaatschap 25.000 euro (excl).

De Mastermind is bedoeld voor ondernemers die verwachten dat ze met de input van de groep en ons team de komende jaren minimaal 100.000-250.000 euro meer winst gaan maken. Dan is je investering meer dan de moeite waard.

We geven je daar overigens geen garantie voor. De resultaten die je moet kunnen behalen zijn zo verweven met je eigen inspanningen, tijd en beslissingen, dat wij daar te weinig invloed op hebben om een garantie te geven.

Wat zeer interessant is voor jou als succesvolle ondernemer: de investering voor De Mastermind zorgt voor een natuurlijke selectie. Iedereen die een fors bedrag investeert in zichzelf en de toekomst van zijn of haar bedrijf, heeft genoeg ervaring om goede adviezen te kunnen geven. Als je peergroup uit dat soort ondernemers bestaat, wordt je hele leven anders.

Marleen Kruyswijk en Taco Oosterkamp

De Mastermind wordt geleid door een uniek team: Marleen Kruyswijk en Taco Oosterkamp. Zij trekken ruim een decennium samen op in het trainen en coachen van ondernemers.

Marleen Kruyswijk schreef onder andere het boek ‘Getting Things Done in de praktijk’. Zij trainde en coachte professionals in de geheimen van dat systeem, waaronder ondernemers, maar bijvoorbeeld ook een C-level manager van Unilever en de CEO en halve Raad van Bestuur van een internationale supermarktketen.

Marleen heeft in De Mastermind de rol van voorzitter en aanmoediger. Achter de schermen leidt zij het praktische team van bedrijfsgroei.nl, maar leidt ze ook de meetings in goede banen. Ze is een ster in luisteren, doorvragen en meeleven. Werken aan jouw accountability is haar speciale speerpunt.

Taco Oosterkamp is serie-ondernemer en groeiexpert. Hij heeft een speciale liefde voor (en heel veel ervaring met) marketing en verkoop, zowel online als offline. Daarnaast schreef hij het boekje ‘Schaamteloos delegeren,’ wat de facto standaard is op het gebied van delegeren met 5 sterren op Bol.com. Taco interviewt ook in samenwerking met Sprout en BNR elke twee weken een topondernemer voor zijn podcast DRIVE.

Taco verzorgde de afgelopen jaren zelf ook veel lezingen. Zo werd hij bij de Sprout Challengerday 2013 beoordeeld als beste spreker. En hij stond bij een tweedaagse van de Entrepreneurs Organization in de top 3 met best beoordeelde sprekers.

In De Mastermind kan Taco zijn favoriete rollen van business thinker, consultant, inspirator en sidekick uitleven. Wanneer de groep klaar is met ideeën verzinnen, schudt hij er nog wel een paar extra uit zijn mouw. Taco heeft de afgelopen decennia bij zoveel bedrijven in de cockpit meegekeken, dat hij vrijwel altijd kan vertellen wat wel en wat niet werkt in de praktijk.

Samen met hun team inspireren Marleen en Taco het hele jaar door ruim 25.000 ondernemers met hun inspiratiemails, tips, video’s en interviews. Ruim 500 van die ondernemers zijn ondertussen klant bij bedrijfsgroei.nl. Zij gaven de afgelopen jaren als gemiddelde evaluatie een 9,3.

Een paar jaar geleden vroeg Richard Branson himself aan Marleen en Taco om alle directeuren van de Virgin Group te komen trainen.

Zij zijn je ideale business coaches wanneer je hard wilt opschieten met je (online) marketing en verkoop, wanneer je je bedrijf gezond wilt laten groeien.

Maar hun input wordt helemaal waardevol wanneer je daarnaast ook advies wilt op het gebied van tijd vrijmaken, het professionaliseren van je team en het ontwikkelen van een duidelijke strategie.

Q & A

Ben ik geschikt voor De Mastermind?

Herken je je in de volgende eigenschappen:

 • Je wilt geven, niet alleen nemen. Je wilt positief bijdragen aan de groep.
 • Je geniet van het uitpuzzelen van complexe uitdagingen en problemen.
 • Tussen de verschillende meetings probeer je ideeën en veranderingen uit.
 • Je kunt suggesties van anderen om iets te verbeteren of te fixen waarderen.
 • Je hebt een volwassen communicatiestijl en als iets je dwars zit ga je het gesprek aan.
 • Je bent geen ‘klager’, maar brengt positieve energie in de groep.

Omdat de samenstelling van de groep zo belangrijk is voor De Mastermind, zoeken we in het selectieproces naar ondernemers met bovenstaande eigenschappen.

 

Kan ik niet beter alleen maar een-op-een gecoached worden?

Een maandelijkse coachingsessie met een business coach kan soms goed werken. Waarom kiezen de meest succesvolle ondernemers dan toch liever voor een Mastermind?

 • De allerbeste businesscoaches wereldwijd werken vrijwel allemaal met groepsprogramma’s. Uurtje-factuurtje werken is voor de coaches uit de eredivisie niet zo interessant, omdat het relatief veel tijd kost (die ze beter in hun eigen bedrijven kunnen steken) en weinig oplevert. Ook hier zie je natuurlijk de vrije markt aan het werk.
 • Werken met een groep ondernemers is een stuk effectiever. De peer group helpt je niet alleen aan meer ideeën, inspiratie en inzichten, maar geeft je ook sociale druk om werkelijk in actie te komen. Je ziet hoe het leven van andere ondernemers verandert met de gegeven adviezen, wat jouzelf ook activeert.
 • Bovendien profiteer je van het unieke netwerk van de andere Masterminders en ons team. Dat alleen al kan je veel tijd en geld schelen.

 

Mag ik m’n jasje-dasje thuislaten?

Natuurlijk, als dat echt bij je past mag je gerust in je pak of mantelpakje binnenkomen. Maar bij De Mastermind ben je net zo goed welkom in een spijkerbroek en een net shirt.

Wij waarderen je om je ondernemerschap, je intelligentie, je ambitie, je doorzettingsvermogen en praktische ideeën, niet om het uurtarief van je personal shopper. Dus ook als we je uitnodigen in een vijfsterrenhotel, blijft de sfeer van De Mastermind informeel.

En nu dan?

Als je supertevreden bent met je bedrijf, je marketing en de huidige strategie, als je 100% zeker weet dat je de doelen die je voor komend jaar hebt gesteld gaat bereiken, dan vermoed ik eigenlijk dat je niet zo ver zou hebben gelezen.

Ik denk dat je interesse hebt in De Mastermind. Dat je begrijpt hoeveel het lidmaatschap voor je kan gaan betekenen, dat de extra intelligentie van de hele groep en de een-op-een coaching je hele leven kunnen verbeteren.

Ik denk ook dat je beseft dat De Mastermind je geld moet gaan opleveren.

Daarom hoop ik dat je, nu je al zover bent gekomen, je niet laat tegenhouden om de volgende stap te zetten. Of het nou je eigen twijfel is, je uitstelgedrag of de investering die De Mastermind vraagt — wat jouw reden ook is, nu je deze hele tekst hebt gelezen is het tijd om even in actie te komen!

Meld je nu aan voor een kennismakingsgesprek

Hieronder kun je je aanmelden voor een telefonische belafspraak met een van ons. Als we denken dat de Mastermind bij je zou kunnen passen, kom je in ons intaketraject terecht.

Je hebt mijn belofte dat het intaketraject geen harde salesgesprekken zullen zijn. Op elk moment tijdens het intaketraject kun je simpelweg aangeven dat het toch geen goede match is voor jou. Andersom behouden ook wij ons het recht voor om je aanmelding niet te accepteren als we denken dat we je niet goed kunnen helpen.

De leden van De Mastermind maken een wezenlijk deel uit van de kwaliteit van de groep – en een groot deel van ons eigen werkplezier :). We gaan dus erg zorgvuldig om met het selecteren van de juiste ondernemers.

Je kunt er alleen maar wijzer van worden, dus meld je snel aan voor je kennismakingsgesprek.

Vraag je kennismakingsgesprek aan

“Ik vind vooral de directheid en de ‘er niet omheen praten’ mentaliteit van Taco heel prettig. Hij reageert niet alleen op wat je zegt, maar vooral ook op wat je niet zegt. “

Robert-Jan Zimmerman
Mercurius Shipping Group

© 2020 BY BEDRIJFSGROEI.NL · DETAILS ONDER VOORBEHOUD · ONZE PRIVACYVERKLARING | COOKIEBELEID| ALGEMENE VOORWAARDEN | RESULTS DISCLOSURE